Press "Enter" to skip to content

Kjøp sko til den riktige anledningen

Kjøp sko til den riktige anledningen

Det er ikke alltid like enkelt å kjøpe sko som passer til riktig anledning eller aktivitet. Du kan lett ende opp med at skoene som du prøvde i skobutikken ikke passer når du har tatt dem på i ditt eget hjem. Du bør derfor prøve flere par for å se hvilke som passer best allerede i butikken.

Skotrendene endrer seg i takt med resten av motebildet fra sesong til sesong. Det er derfor ikke alltid like enkelt å vite om du skal fokusere på å kjøpe en motesko som varer en sesong, eller om du i stedet skal gå fra en dyrere kvalitetsmodell. Du kan i siste tilfellet oppnå å få sko som er umoderne før du har brukt dem lenge nok til at de må kastes.

Finn riktig skostørrelse

Det er en kunst å finne riktig skostørrelse som skal passe både på løpeturen og kontoret. Det er derfor viktig at du rådfører deg med butikkens betjening før du kjøpe deg sko som du skal bruke mye penger på. Noen ganger kan det lønne seg å ta ut sålen for slik å klare å måle den eksakte skostørrelse innvendig.

Skoene skal være komfortable å gå med både til hverdag og fest. For at du skal finne frem til riktig skostørrelse i butikken er det viktig å tenke på hvilke sokker som skal brukes i skoene. I noen tilfeller kan det være en fordel å bestille et spesialdesignet skopar som kan tilpasses din spesielle behov.

Sesongens trender og design

Skotrendene endrer seg etter det stadig skiftede motebildet som spesielt er å se i bymiljøet både på trendsettere og i butikkvinduene. Dersom du er en av de som liker å kle deg i de siste trendene anbefales det å gjøre en liten research før du kjøper deg nye sko.

Du finner enkelt frem til trender og nyheter i de mange kjøpesentrene og butikkene som finnes rundt om i landet. Det anbefales også å følge med på nyheter i motemagasiner og på nett med informasjon som kan hjelpe deg i jakten på favorittskoene.

Sko i kvalitet som varer

Det er gjerne ikke alle som bryr seg om å kjøpe dyre sko i den riktige kvaliteten. Mange av soss velger i stedet å kjøpe sko som passer med trender og det generelle motebildet som er å se overalt i moteverdenen. Dersom du er på jakt etter et sko i den riktige kvaliteten kan du følge noen enkle råd.

Dersom du kjøper deg et ar sko i semsket eller glatt skinn er du generelt sikret en bedre kvalitet enn andre sko. For å sjekke om kvaliteten er god nok kan du undersøke o skoen har gode nok sømmer og såle. En sko i den riktige kvaliteten kan enkelt vedlikeholdes og repareres hos en skomaker.

Vedlikehold dine favorittsko

Ved å vedlikeholde dine favorittsko på en tilstrekkelig måte er du sikret sko med lang levetid. Dersom du har investert i dyre kvalitetssko kan du enkelt følge noen få vedlikeholdsråd for å beholde skoenes fasong og farge i mange år. Skopleie er ikke like komplisert som den høres ut som. Med gode vaner beholder du favorittskoene dine like pene.

Det anbefales at du børster eller tørker av skoene eter hver gang de har blitt brukt. Hvis du har gått til anskaffelse i skinnsko anbefales det at du benytter skoblokker for at fasongen skal opprettholdes. På skinnsko kan du benytte skokrem for å vedlikeholde både farge og skinnkvalitetene på skoene.

Barn må ha riktig skostørrelse

Barnas føtter krever ekstra gode sko som passer perfekt under lek. Barneskoen bør ikke gnage eller være ukomfortable. Ettersom det er mange barn som oppholder seg mye utendørs uansett vær er det viktig å kjøpe sko som er tilpasset både vinter og sommersesong. Vinterens kulde og fukt krever at skoene er vannavvisende og komfortable.

Det kan derfor være smart å følge med i ulike forbrukertester for å oppdatere deg om hvilken sko som er best i test. Gode barnesko bør være i riktige materiale og samtidig være støttende for den lille barnefoten. Skoene bør være lette å ta av og på slik at barnet fort kan løpe inn i varmen etter utendørsleken.

Sport og fritidssko krever mer

Gode sport og fritidssko gir deg komfort gjennom hele dagen uavhengig av hva du holder på med. Spesielt er det viktig at løpeskoen passer perfekt under lange løpeturer i skog og mark. Ved valg av joggesko bør du vurdere såle og kvalitet alt etter om du skal bruke skoen innendørs eller ute på asfalt og grus.

En god og komfortable fritidssko kan brukes både i hverdagen og til lange turer på fjellet. Spesielt på kalde vinterdager er det viktig at skoens materialer er vannavvisende slik at snø og fukt holdes ute. Det er også greit om skoen har en god såle som gjør at du ikke sklir på ulent eller vått underlag.