Press "Enter" to skip to content

Vedlikehold av skinnvesker

Vedlikehold av skinnvesker

Det er mange av oss som har en skinnveske i garderobeskapet som aldri går av moten. Dersom du vedlikeholder favorittvesken din vil du alltid ha en sjarmerende skinnveske hengende klar til bruk. Skinn er et materiale som tåler slitasje og som derfor kan brukes i mange år etter at du har anskaffet deg den. På eldre skinnvesker vil skinnet bli mykere og du vil få et stilfullt preg som mange trendsettere liker å kombinere med ulike trender i motebildet. Det er i utgangspunktet noen huskeregler som er verdt å få med seg dersom du ønsker å bevare skinnvesken i mange år.

Riktig impregnering av skinnvesken

Først av alt bør skinnvesker beskyttes på en god nok måte etter bruk for at de skal holde seg pene over lengre tid. Din nye skinnveske bør impregneres med en effektiv impregneringsspray for å beskytte det flotte skinnet. Du kan også benytte deg av lærfett for å få en god nok impregneringsspray.

Ved riktig impregnering vil du unngå at det danner seg flekker om du eventuelt søler noe på skinnet ved bruk. Dette siden vann eller annen veske ikke klarer å trekke inn i et impregnert materiale. Du bør velge riktig impregneringsprodukt for å oppnå riktig effekt. I verste fall kan impregneringen gjøre skinnet misfarget.

Velg riktig renseprodukter til skinn

Etter at impregneringen har blitt utført tilstrekkelig kan du bruke skinnvesken slik du ønsker i all slags vær. Du bør derimot være oppmerksom på at skinnet kan ta skade av fukt, snø og regnvann. Flekker og søl bør umiddelbart fjernes med en gang med en fuktig klut.

I tillegg til renseprodukter bør du også anskaffe deg en skinnkrem eller et annet produkt som kan bistå til at skinnet opprettholder den nødvendige fuktigheten. Ved bruk av riktige produkter vil skinnet alltid være mykt og skinnende. Etter at en eventuell krem har blitt påført bør skinnet tørke. Deretter kan du avslutte ved å bruke en impregneringsspray.

Oppsøk en forhandler for råd

Selv ved bruk av riktig skinnkrem og impregneringsspray kan du oppleve at skinnet endrer seg i både fasong og farge. Det er derfor viktig at du også oppbevarer skinnvesker på riktig måte. Dersom du får med en dustbag er det lurt å oppbevare skinnvesken din i denne for å beskytte den under lagring.

Skinnvesker skal ikke oppbevares i plast ettersom skinn må ligge i et pustende materiale som tøy. Du bør også passe på at skinnvesken dine ikke oppbevares sammen med andre vesker. Semsket skinn skal for eksempel ikke oppbevares med vanlig glatt skinn. Dersom du er usikker på vedlikeholdet kan du ta kontakt med en forhandler for å få råd.

Sjarmerende slitasje over år

Dersom du anskaffer deg en funksjonell og trendy skinnveske kan du være sikker på at du har en veske som vil vare i mange år. Utvalget er stort og du kan derfor finne skinnvesker som passer til enhver anledning. En ekte skinnveske blir stadig mer sjarmerende dess eldre den blir. Med godt nok vedlikehold kan du derfor ha favorittvesken din i mange år.